BAL KABAĞININ PEKMEZ
AŞKI
Toplum
dışına itilmesi gereken üç beyazdan biri olan şekerden yoksun bal kabağı…Medyada
yer alan ömür törpüsü şeker haberlerinin etkisi altında kalmış biri olarak,
şekerin mutfağımda ki hakimiyetini kırma çalışmalarımdan birini sizinle
paylaşıyorum. Mademki tatlısız yaşam imkansızı başarmak gibi, tatlının bıraktığı acıyı
birazcık hafifletmek adına, tarifi denemenizi öneriyorum. Aşina olduğunuz kabak
tatlısının çok ötesinde, aromalı bir lezzet hayal ederek tarifi yapmaya
başlamanızı öneririm. Kolay gelsin…
Size TATLI
DENEMELER……
Yarım kg bal kabağı
1,5 su bardağı üzüm pekmezi (daha tatlı olmasını isterseniz,
miktarı arttırabilirsiniz)
Birkaç yaprak nane, 2-3 adet karanfil, 2 adet çubuk tarçın
Yapılışı: Bal
kabaklarını soyup, istediğiniz şekilde doğradıktan sonra; tencereye diziniz.
Üzerine pekmez, nane, karanfil ve çubuk tarçını ekleyip kısık ateşte, üstü
kapalı olacak şekilde, yaklaşık olarak 40-45 dk pişiriniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder