29 Ekim 2012 Pazartesi



BAL KABAĞININ PEKMEZ AŞKI

                Toplum dışına itilmesi gereken üç beyazdan biri olan şekerden yoksun bal kabağı…Medyada yer alan ömür törpüsü şeker haberlerinin etkisi altında kalmış biri olarak, şekerin mutfağımda ki hakimiyetini kırma çalışmalarımdan birini sizinle paylaşıyorum. Mademki tatlısız yaşam imkansızı başarmak gibi, tatlının bıraktığı acıyı birazcık hafifletmek adına, tarifi denemenizi öneriyorum. Aşina olduğunuz kabak tatlısının çok ötesinde, aromalı bir lezzet hayal ederek tarifi yapmaya başlamanızı öneririm. Kolay gelsin…

Size TATLI DENEMELER…… 

                                                     
Malzemeler: 
Yarım kg bal kabağı
1,5 su bardağı üzüm pekmezi (daha tatlı olmasını isterseniz, miktarı arttırabilirsiniz)
Birkaç yaprak nane, 2-3 adet karanfil, 2 adet çubuk tarçın

Yapılışı: Bal kabaklarını soyup, istediğiniz şekilde doğradıktan sonra; tencereye diziniz. Üzerine pekmez, nane, karanfil ve çubuk tarçını ekleyip kısık ateşte, üstü kapalı olacak şekilde, yaklaşık olarak 40-45 dk pişiriniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder