Malzemeler
Yarım kg kereviz
2 adet havuç
1 adet taze zencefil
2 diş sarımsak
1 adet soğan
2 adet portakal
Zeytinyağı ve tuz
Hazırlanışı
1. Kereviz soyularak istenilen şekilde doğranır ve kararmaması için limolu suya atılır
2. Soyulan havuç, halka şeklinde doğranır.
3. Portakalın biri kabuk kısmı derin bir şekilde soyularak, küp şeklinde doğranır.
4. Diğer portakalın suyu sıkılır.
5. Yemeklik doğranan soğan, zeytinyağında kavrulur.
6. Havuç, rendelenmiş zencefil ve sarımsak eklenerek karıştırmaya devam edilir
7. Kereviz eklenerek yüksek ateşte bir kaç kere çevrilir.
8. Doğranan portakal, portakal suyu ve tuz eklenerek kısık ateşte, yaklaşık olarak 20 dakika pişirilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder