21 Aralık 2012 Cuma



      ''21 Aralık Kıyamet" teması, beni Hollywood'a  doğru sürükledi. Zihnimde dünyanın sonu kelimelerinin 'Amerika'yı çağrıştırması ve 'American cookie'  yapmaya karar vermem aynı anda cereyan etti. Bu yapıt 'Amerikan' emperyalizmine karşı bir gönderme ve süper kahramanların Amerikalı oluşunun zihnimde bıraktığı izlerin dışa vurumudur.

       Dünyanın sonu ile ilgili aklımda yer etmiş film sahnelerinde; gezegenimize doğru gelen bir göktaşının çarpmasına ramak kala, bizim değersiz yaşamlarımızı kurtaran amerikalı kahramanları unutmam mümkün değil. Kötü niyetli bilim adamlarının dünyayı ele geçirmesini, doğal afetlerin sebep olacağı kıyamet senaryolarını kimin engellediğini de unutamam. Soruyorum size? Vicdanınızın sesini dinleyerek cevap verin lütfen.  Her doğal afette insanlığın yardımına koşan, bütün amacı Dünya'nın her bir köşesine demokrasi kültürünü yerleştirmek olan kimlerdir? Anlatabildim mi hissettiklerimi?

       Şu saatlerde hala kopmamış olan bir kıyamet senaryosuna, birilerinin yeni bir son yazdığı aşikar. Senaryo gereği ölüp,  reyting için tekrar dirilip diziye geri dönen oyuncu için yeniden yazılan replikler gibi açıklamalar duyacağız çok yakında. 21 Aralık tarihi, konu sıkıntısı çekmeyen Türkiye gündeminde bile bu kadar yer ettiğine göre, birileri çıkıp kıyametten nasıl kurtulduğumuz hususunda da kıymetli bilgilerini bizimle paylaşır elbette. Bizler de kıymetli zamanımızın bir bölümünü bu programlara ayırarak, bütün zihnimizi kaplayan soru işaretlerine cevap buluruz. Sayın 'Ahmet Hakan'dan yeni bir program daha bekliyoruz.


"American Cookie" - Amerikan Kurabiyesi



MALZEMELER:   2 su bardağı un,  1 tatlı kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı tuz,  150 gram oda sıcaklığında tereyağ,  1 bardak esmer toz şeker, 1 bardak beyaz toz şeker,  2 yumurta,
1 paket toz vanilya, 1 bardak damla çikolata( bitter çikolata parçaları), 1 bardak fıstık ya da fındık (kavrulmuş olmalı).

YAPILIŞI:1. Fırını önceden 180 dereceye ısıtın.2. Un, karbonat ve tuz bir kaba elenir.3. Bir mikserin karıştırma kabına tereyağ, esmer ve beyaz şekerleri koyup orta devirde krema haline gelene kadar çırpılır.4. Vanilya ve yumurtayı bir küçük kâse içinde çırpılıp tereyağlı karışıma Eklenir. Mikserle çırpılır. Mikseri düşük devire getirilerek, unlu karışım eklenerek bir süre daha çırpmaya devam edilir. Çikolata damlaları- parçaları, isteğe bağlıda fındık eklenerek spatulayla karıştırılır.5.  Yumuşak kıvamlı hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak, yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir. Hamurların arasında 5-6cm boşluk bırakılır. 12-15 dakika kadar pişirilir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder