11 Aralık 2012 Salı

Çikolatalı Kek



Malzemeler
60 gr tereyağ
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
2 yumurta
1/2 su bardağı süt
140 gr bitter kuvertür çikolata
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
Bir çimdik tuz

Hazırlanışı
1. Tereyağ ve çikolata birlikte benmari usulü eritilir.
2. Yumurta ve şeker, krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
3. Süt ve sıvı yağ eklenerek çırpmaya devam edilir.
4. Çırpma işlemi devam ederken eritilen çikolata-tereyağ eklenir.
5. Un, tuz ve kabartma tozu bir kapta karıştırılarak, karışıma eklenir.
6. Vanilya özütü de eklenerek kısa bir süre karıştırılır.
7. Karışım kek kalıbına dökülerek, 175 C'ye ayarlanan fırında 35-40 dakika pişirilir.

Öneri
Rendelenmiş elma, esmer şeker, ceviz, tarçın ve toz zencefili, elmalar suyunu çekene kadar pişirip, kek ile servis edebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder